DKK 1.014,95 (DKK 1.008,09 ved betaling med Dankort / VISA-Dankort)

MOMIJI - Japansk hyldest til årets gang

1 & 2 September 2017 - kl. 17.45-21.00 Tangkrogen, Aarhus C
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 1.014,95 (DKK 1.008,09 ved betaling med Dankort / VISA-Dankort)

Menuen består af 13 retter lavet af den japanske kok Norio Azumaya. Sparkling Sake serveres som velkomstdrink. Japansk Riesling serveres til retterne.

Både i Japan og i Danmark har man øje for det simple og funktionelle, som over det sidste årti har udfoldet sig inden for gastronomien. For at hylde denne sammenlignelighed mellem den japanske og den danske kultur vil Momiji være en del af Det Gode Bord. Momiji er en hyldest til efteråret og livets cirkel. 

Momiji vil hylde de gaver, naturen bringer os hvert efterår og sætte fokus på livets cirkel, set i de skiftende farver i bladene. 

Momiji er det japanske ord for de røde blade på det japanske ahorntræ, som man i Japan anser for tegnet for efterår og den glæde, der følger med årstiden. Efterår er en vigtig årstid i Japan, da naturen er særlig smuk.

I denne zone vil der blive serveret japansk mad, Kaiseki Ryori. Hovedtanken bag Kaiseki Ryori er Omotenashi. Omotenashi betyder, at der er 100% fokus på gæstens velbefindende. Der vil blive serveret et højtideligt festmåltid med mange forskellige retter og alkohol. Ris og suppe afslutter måltidet. For at kunne kalde et måltid for Kaiseki Ryori er der forskellige betingelser, som skal være opfyldt: årstiden skal afspejles, der skal være madvarer fra luft, jord og vand, 4 tilberedningsmåder skal være repræsenteret: rå, kogt, dampet og stegt, og tilberedningen skal fremhæve råvarens smag og udseende. Men vigtigst af alt er, at gæsterne skal kunne føle kokkens sjæl. 

Den anerkendte og hædrede japanske kok, Norio Azumaya, vil stå i spidsen for alle serveringerne, og trygt tage gæsterne med på en rejse gennem de kolde, varme, søde, salte og syrlige retter, hvor alt går op i en højere enhed. Norio Azumaya er blandt de bedste kokke i Japan, og har stået i køkkenet siden han var bare 17 år. Han er især kendt for sin tid på den anmelderroste restaurantkæde Nadaman i Japan, og har specialiseret sig indenfor den helt specielle Kaiseki-stil. 

Kaiseki menu:

Snack:
Otsumami: Kinzanji-miso med japansk aubergine. 

Kold tilbedredning: Fersk/Rå
Sashimi-Namamono: Nordjysk Suzuki - havaborre med yuzu. 

Varm tilberedning: Kogt/Blancheret 
Nimono: Gusokuni rejer, japansk aubergine og lotusrødder samt gulerødder og kartofler i japansk stil. 

Varm tilberedning: Langtidssimret
Oniku: Økologisk dansk svinekød og japansk sennep. 

Varm tilberedning: Dybtstegt 
Agemono: Toji Temple Maki med dybtstegte rejer og grøntsager. 

Hovedret - Varm tilberedning efter japanske teknikker
Kuchidori: Maki laves på økologiske æg med Anago samt stegt dansk andebryst og Chimaki hu med soya.
Dertil grillet helleflynder, finthakkede rejer med brødstrykker samt japansk ume simret i dansk honning.

Kold tilberedning: Syrlig
Sunomono: Knivmuslinger og hjertemuslinger i japansk riseddike samt miso-eddike marinerede japanske forårsløg, wakame og japansk agurk.  

Varm tilberedning: Dampet
Mushimono: Sticky-rice med dansk oksekød. 

Kold tilberedning
Hiyashimono: Blå ost-tofu med dertilhørende sauce. 

Varm tilberedning
Oshokuji: Ris med kastanje og Hoba-blade. 

Varm tilberedning
Osuimono: Krabbesuppe. 

Dessert:
Kanmi: Fersken Yoshino-Jelly. 

Drikkelse:
Apéritif: Sparkling Sake, Ichi no Kura, Hanameku suzunone. Miyagi, Japan
Sake: Dassai, Yamaguchi, Japan
Hvidvin: Suntory Japan Premium Riesling Forte 2013, Yamanashi, Japan. 


Billetpris: 995,00 kr. ekskl. billetgebyr